Bahasa: EN | BM |

Mengenai Kami

 
Ditubuhkan pada 18 Ogos 1988, oleh pengarah kami Mr Tung Kum Weng, yang sangat berpengalaman dalam bidang HVAC terutamanya dalam pembuatan saluran penghawa dingin dan telah terlibat dalam pelbagai projek mega di Malaysia termasuk KL Tower, KLCC dan KLIA. Pada tahun 2005, dia telah mengambil langkah maju untuk mengubah syarikat kami dari kontraktor HVAC menjadi syarikat Pakar Pembuatan Saluran HVAC, yang juga merupakan syarikat fabrikasi saluran terawal di Kuala Lumpur.

Sejak itu, dengan peningkatan berterusan dalam pengurusan dan produk dan juga mendapat kepercayaan di kalangan pelanggan kami di Malaysia dan negara luar, Prudential Engineering Sdn Bhd telah menjadi salah satu Fabrikator Air Cond Duct terbesar di Malaysia, yang merupakan perkara yang kami banggakan sehingga hari ini dan pada masa akan datang.
Peralatan Kami

Dengan memanfaatkan Teknologi terkini pada mesin dan dengan bimbingan oleh operator dan pengilang saluran yang terlatih dan berpengalaman, kami telah berusaha menjadikan saluran fabrikasi kami hingga 99% ketepatan dan toleransi tepat mesin untuk memastikan kebolehpercayaan maksimum.